Wednesday, April 3, 2013

Me asistencen e Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi Z. Kastiot Haskaj u organizuar me date 24/03/2013 ndeshja miqesore e futbollit ndermjet ekipeve kombetare te Shqiperise dhe Litanise.

Friday, March 22, 2013

Ne ambjenete e zyrave te Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi me rastin  e festes kombetare te Lituanise zhvillohet pritja me rastin pjesetare te trupeve dipllomatike ne shqiperi si dhe anetare te komunitetit te biznesit.

HISTORIA DHE VLERAT

Ne jemi krenarë për historinë tonë dhe u tregojmë vazhdimisht mysafirëve tanë të huaj mbi gjërat që na prekin dhe na mbushin shpirtin, na japin forcë dhe na bëjnë të veçantë e të njohur në të gjithë botën.

SHOQËRIA DHE NJERËZIT NË LITUANI

Nëse doni vërtet të njihni Lituaninë duhet që në fillim të njihni njerëzit e saj. Shumica e lituanezëve janë shumë të sinqertë, mikpritës dhe të gjendur dhe, si të tillë, ne presim të njëjtin trajtim edhe nga mysafirët tanë. Lituanezët janë njerëz jetëgjatë kështu që, nëse do të keni mundësinë të flisni me njerëz më të moshuar do të sillni në vendin tuaj shumë histori dhe përvoja interesante.

Biznesi

Etika e biznesit

Komunikimi

  • Lituanishtja është gjuha kombëtare zyrtare, por shumica e biznesmenëve flasin anglisht dhe rusisht.
  • Takimet caktohen më përpara dhe konfirmohen me telefonatëapo me e-mail. Edhe rendi i ditës i takimit përcaktohet më përpara.
  • Ka një traditë të shkëmbimit të kartëvizitave gjatëtakimit të parë.

Fakte të rëndësishme

Lituania...

...ështënjë vend modern, dinamik dhe i hapur nëEvropën Veriore.

...qendra kryesore e transportit në Evropën Perëndimore.

...vlerësohet si një nga vendet me cilësinëmë të lartë të jetesës mes më shumë se 190 vendeve në botë. Në Indeksin Ndërkombëtar të Cilësisë së Jetës 2010 Lituania është renditur në vendin e 22-të në botë për kritere që konsistojnë në nëntë kategori: kostoja e jetesës, kultura dhe argëtimi, ekonomia, mjedisi, liria, shëndeti, infrastruktura, siguria, rreziku dhe klima.