Wednesday, April 3, 2013

Me asistencen e Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi Z. Kastiot Haskaj u organizuar me date 24/03/2013 ndeshja miqesore e futbollit ndermjet ekipeve kombetare te Shqiperise dhe Litanise.

Friday, March 22, 2013

Ne ambjenete e zyrave te Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi me rastin  e festes kombetare te Lituanise zhvillohet pritja me rastin pjesetare te trupeve dipllomatike ne shqiperi si dhe anetare te komunitetit te biznesit.

HISTORIA DHE VLERAT

Ne jemi krenarë për historinë tonë dhe u tregojmë vazhdimisht mysafirëve tanë të huaj mbi gjërat që na prekin dhe na mbushin shpirtin, na japin forcë dhe na bëjnë të veçantë e të njohur në të gjithë botën.

SHOQËRIA DHE NJERËZIT NË LITUANI

Nëse doni vërtet të njihni Lituaninë duhet që në fillim të njihni njerëzit e saj. Shumica e lituanezëve janë shumë të sinqertë, mikpritës dhe të gjendur dhe, si të tillë, ne presim të njëjtin trajtim edhe nga mysafirët tanë. Lituanezët janë njerëz jetëgjatë kështu që, nëse do të keni mundësinë të flisni me njerëz më të moshuar do të sillni në vendin tuaj shumë histori dhe përvoja interesante.

Pse ta vizitoni?

Jeni në Lituani. Ndjeje natyrën e blertë që të rrethon, gjithkund ka livadhe e kodrina. Dëgjoni sesi zogjtë i këndojnë tokës. Pesë parqe kombëtare ju presin. Udhëtoni mes pyjeve të freskët, shikoni monumentet kulturore: kështjellat, varret, kishat e kryqet.

Lumenjtë e liqenet e Lituanisë ju ftojnë t’i eksploroni, komplekset e shumta të pushimit e qendrat e bukurisë janë gati të ndajnë me ju të fshehtat e ujërave minerale. Dëgjoni pëshpërimën e detit, ndjeni grimcat e rërës në gishta teksa rrëshqasin mbi pëllëmbën e dorës. Merrni një gjerdan qelibari, merrni me vete në shtëpi një copë nga Lituania.

E dini se emri Lituani është një mijë vjeçar? Zbuloni historinë dhe artin lituanez. Teatrot, ekspozitat, koncertet, festivalet, të gjitha për argëtimin tuaj. Në Lituani ju mund të dëgjoni muzikën klasike më të shquar në botë, të shihni shfaqje dhe opera të shumta në 30 teatrot e vendit dhe të admironi artin cilësor bashkëkohor.
 
Ju duhet një vend i mirë për një konferencë, seminar apo takim? Mos kërkoni gjetkë. Agjencitë lituaneze me përvojë të udhëtimit do t’ju ndihmojnëtë gjeni salla konference dhe do të sigurohen që gjithçka të shkojë mirë. Hotelet, kampet e pushimit, shtëpitë e pushimit dhe argëtimit janë gati për qëndrimin tuaj.

Shikojeni Lituaninë. Provoni një fetë bukë të zezë dhe ndjeni thekrën e artë. Lyejeni me mjaltë, vërini sipër një fetë djathë të bardhë dhe shijojeni... Mos harroni të falënderoni ato punëtoret e vogla që gumëzhijnë livadheve. Nëse keni etje, pini një gllënjkë kvas lituanez. Buzëqeshni. Jeni në Lituani.