Wednesday, April 3, 2013

Me asistencen e Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi Z. Kastiot Haskaj u organizuar me date 24/03/2013 ndeshja miqesore e futbollit ndermjet ekipeve kombetare te Shqiperise dhe Litanise.

Friday, March 22, 2013

Ne ambjenete e zyrave te Konsullit te Nderit te Lituanise ne Shqiperi me rastin  e festes kombetare te Lituanise zhvillohet pritja me rastin pjesetare te trupeve dipllomatike ne shqiperi si dhe anetare te komunitetit te biznesit.

HISTORIA DHE VLERAT

Ne jemi krenarë për historinë tonë dhe u tregojmë vazhdimisht mysafirëve tanë të huaj mbi gjërat që na prekin dhe na mbushin shpirtin, na japin forcë dhe na bëjnë të veçantë e të njohur në të gjithë botën.

SHOQËRIA DHE NJERËZIT NË LITUANI

Nëse doni vërtet të njihni Lituaninë duhet që në fillim të njihni njerëzit e saj. Shumica e lituanezëve janë shumë të sinqertë, mikpritës dhe të gjendur dhe, si të tillë, ne presim të njëjtin trajtim edhe nga mysafirët tanë. Lituanezët janë njerëz jetëgjatë kështu që, nëse do të keni mundësinë të flisni me njerëz më të moshuar do të sillni në vendin tuaj shumë histori dhe përvoja interesante.

Turizmi

Këshilla udhëtimi

Para se të vini në Lituani verifikoni nëse ju nevojitet vizë dhe si mund ta merrni atë. Hyrja pa vizë në Lituani u mundësohet shtetasve nga 78 shtete. Gjithsesi, shtetasit e disa prej këtyre vendeve duhet të jenë mbajtës të pasaportave diplomatike, të shërbimit, speciale apo biometrike. Shtetasit e shteteve të tjera duhet të aplikojnënë misionet lituaneze diplomatike ose zyrat konsullore për një vizë Schengen apo kombëtare. Me të mbërritur mos harroni të blini Litas, monedha zyrtare lituaneze, që gjenden në çdo bankë.

Çfarë të shihni

Lituania është një vend relativisht i vogël por ju do të befasoheni se sa shumë gjëra ka për të parë dhe vizituar. Ju mund tëzgjidhni mes mënyrave të ndryshme për të eksploruar vendin. Mund tëkufizoheni vetëm duke vizituar objektet e UNESCO-s apo të trashëgimisë kulturore apo mund të doni të vizitoni zona të caktuara etnografike për tëmarrë një ndjesi të mënyrës së tyre të jetesës, dialekteve, sjelljes së veçantë apo kuzhinës autentike.

Pse ta vizitoni?

Jeni në Lituani. Ndjeje natyrën e blertë që të rrethon, gjithkund ka livadhe e kodrina. Dëgjoni sesi zogjtë i këndojnë tokës. Pesë parqe kombëtare ju presin. Udhëtoni mes pyjeve të freskët, shikoni monumentet kulturore: kështjellat, varret, kishat e kryqet.